Accomodatie

Authentieke quinta

Quinta da Tapada betekent vrij vertaald “verborgen landhuis”. Het huis is een traditionele Portugese woning die in 2004 volledig is gerenoveerd en voorzien van alle comfort. Alle kamers zijn voorzien van centrale verwarming. Het huis is gebouwd op een rots en de muren zijn van leisteen, typisch voor de streek. Dankzij de dikke muren (80 cm) blijft de woning koel in de zomer en warm in de winter. De traditionele dakpannen en de 2 terrassen met een mooi uitzicht over de vallei, geven deze woning een uniek en authentiek karakter.

Eerste verdiep : inkomhal, slaapkamers en sanitair

Via een trapje en een terras kom je binnen langs de voordeur op het eerste verdiep. Vanuit de hal heb je toegang tot een ruime badkamer en 2 slaapkamers. De ene kamer is voorzien van een tweepersoonsbed, de andere heeft 2 stapelbedden. Plaats voor 6 personen dus. Beide slaapkamers zijn via een dubbele glazen deur verbonden met een ruime houten balkon.

Gelijkvloers : woonkamer en keuken

Via een trap in de hal kom je op het gelijkvloers. Naast 2 kleine bergingen en een toilet is er een volledig uitgeruste keuken met ijskast, diepvries, gasvuur, dampkap, combi-oven, vaatwas, wasmachine en droogkast. In de living staat er een salon, eettafel, TV en een muziekinstallatie.  In de wintermaanden of het tussenseizoen zorgt een inbouwhoutkachel voor warmte en gezelligheid. We beschikken over satelliet-TV met de lokale zenders maar ook TV-Vlaanderen. Uiteraard is er WIFI.

HeT TERREIN

Je komt op het terrein langs een goed berijdbare boswegel van ongeveer 100 meter. Eénmaal op de eigendom is er een beklinkerde weg van nog eens 100 meter naar beneden die uitkomt op een parkingplaats voor een 3-tal auto’s. Rond het huis en aan de terrassen zijn er aangelegde plantenborders. Er staan verschillende eikenbomen die zorgen voor verkoelende schaduw. Het terrein van meer dan 11.000 m² groot, bestaat aan de ene kant uit een vrij steile helling met bomen en varens. Beneden aan het huis ligt een groot vlak terrein met gras, fruitbomen en hazelaars. Het domein wordt afgebakend door een klein riviertje. Aan de overkant ligt een niet bewoond terrein met een boomgaard met grote walnootbomen.  Onder de hazelaars staat een grote trampoline voor de kinderen. Op het gras kan naar hartenlust voetbal, volleybal, badminton, … gespeeld worden.