Terrassen & Zwembad

De woning beschikt over 3 terrassen. Alle terrassen zijn gemaakt met typische leistenen wat het geheel een natuurlijk karakter heeft. Afhankelijk van het moment van de dag kan je het meest geschikte plekje uitkiezen.

Terras voorzijde op het eerste verdiep

 

 

 

Op het terras aan de voordeur op het eerste verdiep komt de zon op. Ideaal dus voor het ontbijt. De eikenbomen en plantenborders maken van dit terras een rustig en afgesloten hoekje.

Terras beneden aan het zwembad

’s Middags kan je kiezen voor de schaduw van de bomen of de volle zon op het ruime zwembadterras. De bomen rondom zorgen ervoor dat je hier volledige privacy geniet. Je beschikt over 4 ligzetels en je kan afkoelen met een frisse duik in het zwembad. Onder de bomen langs het terras kabbelt er een riviertje.

Het zwembad

Zoals vele Portugese woningen op het platteland beschikt ook deze woning over een groot waterreservoir, dat vroeger diende om de akkers te bevloeien tijdens de warme, droge zomers. Nu is deze reservoir omgebouwd tot een zwembad. Het heeft een ongewone, kromme vorm maar is diep (1m50) en lang (8m) genoeg voor een frisse duik. De rots waartegen het zwembad gebouwd is zorgt voor een uniek en natuurlijk decor.

Terras achterzijde met zicht op de tuin, vallei en het dorp

’s Avonds kan je genieten van mooie zomeravonden op het terras op het gelijkvloers, dichtbij de woonkamer en de keuken. Dit terras is gedeeltelijk overdekt door de houten balkons die steunen op dikke leistenen pilaren. 2 olijfboompjes, een antiek koffer, een luifel en aangepaste verlichting zorgen voor extra sfeer. Er staat een BBQ en terrasverwarmer ter beschikking van de huurders. Van op dit terras kijk je uit over de tuin, bossen en velden in het dal. Op de flank aan de overkant van de vallei zie je het dorpje Casal.