Uitstappen

Uitstappen
Coja (5 km)
Dit traditionele Portugese dorpje is de ideale uitvalsbasis om de omgeving verder te verkennen. Het is er heerlijk vertoeven onder de platanen op het dorpspleintje. Je vindt er terrasjes, winkeltjes, restaurants, … Door de camping aan de rivier zijn er in de zomer wel behoorlijk wat toeristen, maar van massatoerisme is er zeker geen sprake.

Benfeita (5km)
Prachtig dorpje op de weg naar Fraga da Pena, met een mooi rivierstrandje midden in het dorp.
http://aldeiasdoxisto.pt/en/village/benfeita
http://www.benfeita.net/

Fraga da Pena (7 km)
Dit zijn watervallen in een natuurpark, tevens het startpunt van een mooie uitgestippelde wandeling doorheen het natuurpark Mata Da Margaraça.
https://www.tripadvisor.be/Attraction_Review-g3671821-d10516952-Reviews-Fraga_da_Pena_Falls-Pardieiros_Coimbra_District_Central_Portugal.html

Arganil (13 km)
Vooral het bezoeken waard op donderdag voor zijn wekelijkse markt.
http://www.cm-arganil.pt/visitar/
Markets – Arganil

Piódão (22km)
Een volledig uit leisteen opgetrokken dorpje op de flank van een berg in de Serra do Açor.
https://www.visitportugal.com/nl/NR/exeres/5CE33438-DBF3-490E-B492-F2555775E149
http://www.portugal-vakantie.info/top10/schist-dorpje-piodao.html

Oliveira do Hospital (24 km)
Aangenaam, stil en rustig stadje aan de voet van de Serra Da Estrella. Breng zeker een bezoekje aan het beste Italiaanse restaurant van de streek L’Artista waar je heerlijke pizza kan eten.
https://www.facebook.com/pages/Ristorante-Pizzer%C3%ADa-LArtista/236153523126512

Penacova (38 km)
Mooi, toeristisch stadje met een prachtige ligging aan de rivier Mondego. Er is een stuwdam en je kan er oude molens bezoeken.


Seia (43 km)
Dit stadje is de toegangspoort tot het gebergte van de Serra De Estrella. Er zijn enkele mooie musea : speelgoedmuseum, elektriciteitmuseum en een broodmuseum.
http://www.museudopao.pt/
http://www.cm-seia.pt/index.php/turismo

Termas de Luso (58 km)
In dit kuuroord dat in 1852 werd opgericht en waarvan er nog enkele gebouwen zijn overgebleven die dateren uit die tijd, vindt u alle faciliteiten van een modern kuuroord. Dit kuuroord, dat is omringd door de weelderige plantengroei van het gebergte Serra do Buçaco (zie verder), is een klassiek kuuroord met een spa (waarbij het heilzame water zowel gebruikt wordt voor esthetische behandelingen als om te drinken) en een medisch centrum voor motorische en hartrevalidatie.
Naast de baden ligt nog een groot, eeuwenoud bos, waarin je heerlijk kunt wandelen. Ga hier op zoek naar de Fonte Frio of zoek naar de natuurlijke watervallen die je op verschillende plekken in het bos kunt zien.
http://www.termasdeluso.pt/en-us/termasdeluso.aspx

Parque National do Buçaco (61 km)
In dit nationaal woud van Buçaco vind je tal van wandelpaden, kluizenaarsgrotten en het jachtslot (tegenwoordig het Buçaco Palace Hotel).

The Palace of Buçaco

Buçaco Woods

Mealhade (68 km)
Mealhada ligt halverwege Aveiro en Coimbra en is een stop zeker waard. Het dorp zelf lijkt niet heel veel voor te stellen en met maar een paar huizen langs de kant van de weg, ben je hier zo doorheen gereden. Maar de wijn die hier gemaakt wordt, het huisgemaakte brood, het geroosterde varkensvlees en het water van de thermaal baden zijn echte aantrekkingspolen. Ga eens lunchen in het restaurant ‘O tipico da Barraida’. Dit restaurant zit vol locals die hier voor hun portie vers geroosterd varken komen. Wanneer je op tijd aankomt kun je naar achter lopen en zien hoe de kleine varkentjes bereidt worden in de grote ovens. Op je bord zie je gelukkig het hele varken niet meer terug, maar krijg je een stukje vlees met een heerlijk knapperig laagje. Samen met huisgemaakte aardappelchips en een salade is dit een ware lekkernij.
http://restaurantetipicodabairrada.pt/pt
https://portuguesecooking.wordpress.com/tag/mealhada/

Serra Da Estrela en de Torre (65 km)
De Serra da Estrela is een gebergte met de hoogste toppen van Portugal, met een prachtige natuur en adembenemende vergezichten.. Het is sinds 1976 natuurpark. Het beslaat een oppervlak van ruim 100.000 hectare en is daarmee het grootste natuurpark van Portugal. Op de top (de Torre op 1993 m) is er een bescheiden skigebiedje in de winter. Het gebergte is ook bekend om zijn mooie, langharige herdershonden die er gefokt worden, de ‘Cão da Serra da Estrela’. Onderweg van Seia naar de Torre passeer je tal van kleine en grotere winkeltjes waar je streekproducten kan kopen zoals likeur, kaas of honing. Maar deze regio is ook bekend om zijn verwerking van leder. Je kan er echte koopjes doen als je op zoek bent naar een nieuwe lederen jas of een handtas.
http://www.natural.pt/portal/en/AreaProtegida/Item/6
http://www.skiserradaestrela.com/?&lang=1

Coimbra (65 km)
Deze stad is vooral bekend om de fadomuziek en zijn eeuwenoude universiteit, met als topper zijn bibliotheek. Het oude centrum met zijn Middeleeuwse steegjes, mooie gebouwen en winkeltjes is zeker een bezoekje waard

(Portugal) Inicio

Viseu (67 km)
Deze oude stad met grijze stenen huizen maar ook veel groen, is een gezellige en levendige stad. Viseu werd uitgeroepen tot de Portugese stad met de hoogste levenskwaliteit. Je vindt er tal van gezellige cafeetjes en lekkere restaurants.

Viseu

Linhares da Beira (75 km)
Eén van de mooiste dorpjes in de Serra da Estrela met een prachtig kasteel.
http://www.aldeiashistoricasdeportugal.com/en/linhares

Conimbriga (80 km)
Een oude Romeinse stad die het grootste Romeinse erfgoed van Portugal herbergt.

Roman Ruins and Museum of Conímbriga


http://www.conimbriga.pt/index_en.html

Covilha (84 km)
Als u nog tijd over heeft bij uw bezoek aan Serra da Estrela en de Torre, daal dan af tot in Covilhã en bezoek het Museu dos Lanifícios (wolmuseum). Dit museum is gewijd aan de belangrijkste economische activiteit van deze regio, waar u overal grote kudden schapen aantreft. De trouwe herdershonden die deze kudden hoeden zijn van een inheems ras dat de naam Serra da Estrela draagt. Uw kinderen zullen verrukt zijn bij het zien van de jonge puppies.

Figueira da Foz (104 km)
Levendige badplaats met een breed zandstrand en een jachthaven.

Figueira da Foz

Aveiro (117 km)
Mooi kuststadje met opvallende kanalen en de monding van een rivier. Vooral bekend om zijn lekkere visrestaurants.
http://www.ezportugal.com/aveiro-portugal

Aveiro

Porto (170 km)
Nog net haalbaar voor een dagtrip. Historische stad, prachtig gelegen aan de monding van de Douro. Het oude centrum Ribeira staat op de werelderfgoedlijst. Ga zeker een portootje proeven in één van de vele wijnkelders langs de rivier.
http://www.visitporto.travel/Visitar/Paginas/default.aspx
http://visitportoandnorth.travel/
https://www.visitportugal.com/nl/destinos/porto-e-norte

Lissabon (270 km)
Een beetje ver voor een dagtrip, maar misschien moet je een overnachting overwegen en er een tweedaagse van maken. De regio Lissabon heeft alles wat een toerist maar kan wensen: kloosters, kastelen, musea, restaurants, bars en heerlijke stranden. Overal is de maritieme geschiedenis in terug te vinden.
http://www.visitlisboa.com/
https://www.visitportugal.com/nl/destinos/lisboa-regiao